Nieuws

Ledverlichting op het hoofdveld en Hoe zit het eigenlijk met de energieperikelen bij Rohda Raalte?

Niets is actueler dan de huidige energieprijzen. Veel gezinnen en sportverenigingen hebben momenteel grote problemen. Waar sommige gezinnen hun kinderen alleen nog maar op de sportvereniging laten douchen zijn er aan de andere kant al sportverenigingen waar de leden juist niet meer mogen douchen.    

Naast dit alles hebben ook verenigingen een maatschappelijke verantwoordelijkheid om energie neutraal of positief te worden.  

Gelukkig heeft onze vereniging de energieprijzen nog een jaartje vast staan en hebben we daarmee wat speling om onze doelen te realiseren.

Wat gebeurt er bij Rohda Raalte allemaal?

Nadat we eind vorig seizoen met een bedrijf overeenkwamen dat er zo’n 360 zonnepanelen op het tribune dak gelegd werden, konden we al spreken van een mooie stap richting een energieneutraal sportpark. Maar daarmee waren we er nog niet. In veel ruimten is inmiddels de verlichting vervangen door ledverlichting. Zeer recentelijk werden alle lampen van het SCAS-gebouw vervangen.

Eerder (Tijdens de verbouwing van ons clubhuis) maakten we de keuken al nagenoeg gasvrij.

Afgelopen dagen werd de ledverlichting op het hoofdveld gerealiseerd en we gaan bekijken of we hetzelfde kunnen realiseren voor  de velden 4 en 5.

Ledverlichting op het hoofdveld

De ledverlichting op het hoofdveld is op de instellingen na gerealiseerd. De armaturen en nog goede aansturingapparatuur is deels naar veld 3 verplaatst waardoor de verlichting en stand van onderhoud daar verbeterde. De oude lampen op het hoofdveld konden alleen op volle sterkte (wedstrijdstand) branden. Bij de ledverlichting kan er via een app geschakeld worden tussen een trainingsstand en wedstrijdstand. Door het gebruik van de trainingsstand en het lagere verbruik van ledlampen wordt er een aanzienlijke besparing gerealiseerd.

Bijkomend voordeel is dat de vertraging van plm. 15 minuten bij het aan- en uitzetten vervalt.

De financiering van de ledverlichting:

Wij moeten hier naast de leden en vrijwilligers vooral de Rabobank en de vrienden van Rohda Raalte (VVRR) danken. Een kleine opsomming:

Rabo-clubsupport:                       Door jullie stemmen ontvingen wij vorig jaar                           €  3.753, –

Rabo Coöperatiefonds:               Wij ontvangen van dit Rabobank fonds                                        €  2.750, –

Vrienden van Rohda Raalte:       Wij ontvingen van de vrienden                                                     €  2.500, –

Rohda Raalte loterij:                   De opbrengst van de loterij na aftrek van kosten was € 13.913, –

Naast deze giften maken wij ook gebruik van de beschikbare (Bosa-)subsidie.

De volgende stappen

Voor wat betreft de eventuele vervanging van gastoestellen in kleedkamers moeten we wachten op de uitkomst van de verbouwplannen. Maar uiteraard kijken we hier ook naar.

De komende tijd gaan we beoordelen of het aanbrengen van ledverlichting op de velden 4 en 5 een reële optie is. Hier zoeken we uiteraard ook naar de benodigde financiering. Omdat de lampen van deze velden momenteel door de Gemeente worden onderhouden zijn we ook met hen in gesprek.  

Rabobank-clubsupport: Hebben jij, je vrienden en familie al gestemd op Rohda Raalte? (zie onze website)

Rien van der Hooft

Namens het bestuur

Voor jou geselecteerd

Naar boven