Nieuws

Vaster in het linker rijtje na overwinning op Hollandia

Rohda Raalte won zondagmiddag van Hollandia uit het West Friese Hoorn. Na 90 minuten stond er een 3-1 eindstand op het scorebord middels een hattrick van Kevin Peppels. Door dit resultaat zijn de Raaltenaren al zeven wedstrijden ongeslagen en kan het aanstaande zondag met vertrouwen afreizen naar Purmerend waar Purmersteijn te tegenstander is.

Foto’s Luck Haerlman Fotografie

In de eerste helft ontstond er een wedstrijd die op en neer ging. Voor de neutrale toeschouwer wederom een heerlijk pot voetbal. Beide teams speelden om te winnen en er werd geenszins de ‘bus geparkeerd’, zoals dat in de 1e klasse in het verleden bijna wekelijks gebeurde.

Beide ploegen creëerde kansen. Doelman Frans van Oldeniel had in die eerste helft een drietal zeer goede reddingen en hield Rohda Raalte op de ‘nul’. Voorin werden er kansen niet benut, tot Kevin Peppels vlak voor rust in de diepte werd weggestuurd middels een wereldpass van uitblinker Shaquile Woudstra.

Na rust werd er doorgegaan met het creëeren van kansen. Damon van Hoften schoot op doel en werd slecht verwerkt door de doelman van Hollandia. Kevin Peppels was er als de kippen bij om de 2-0 binnen te tikken. Even later werd het zelf 3-0 toen Sven Pazie ook met een schitterende pass Kevin Peppels wegstuurde. Hij scoorde zijn 3e doelpunt en zo leek Rohda Raalte af te stevenen op een ruime overwinning. Toch wist Hollandia in de 79e minuut nog iets terug te doen: 3-1. In de laatste 10 minuten kwam Rohda Raalte niet echt meer in moeilijkheden, waardoor Rohda Raalte nu een plaats is gestegen op de ranglijst (7e).

Volgende week zondag staat er een uitwedstrijd op het programma in Purmerend tegen Purmersteijn.

Karakteristieken:
Rohda Raalte – Hvv Hollandia 3-1

’45 1-0 Kevin Peppels; ’51 2-0 Kevin Peppels; ’61 3-0 Kevin Peppels; ’79 3-1 Daniël Meijers

Scheidsrechter: Dhr. Kuipers

Geel: Mouad Ben Chekh, Daniël Meijers en Stezo Knott (Hvv Hollandia)