Nieuws

Voorbeschouwing VV Scherpenzeel – Rohda Raalte 1 zaterdag 18 november 2023

Dit weekend neemt Rohda Raalte 1 het op tegen VV Scherpenzeel op sportpark De Bree-Oost in Scherpenzeel. Na de 2-1 winst afgelopen weekend op AZSV Aalten is Rohda Raalte gestegen naar de  tweede plaats. Deze wordt gedeeld met de tegenstander van aankomend weekend: VV Scherpenzeel, dat afgelopen weekend met 1-1 gelijkspeelde bij VV Berkum. Met andere woorden: aanstaande zaterdag om 14.30 uur staat het duel om de tweede plaats in de Vierde Divisie D op het programma!

Blauwwit tegen roodgeel
In 1918, aan het eind van de Eerste Wereldoorlog, is VV Scherpenzeel opgericht en daarmee iets ouder dan Rohda Raalte. Het Gelderse dorp Scherpenzeel ligt op de grens tussen de provincies Gelderland en Utrecht en huisvest zo’n 10.000 inwoners. VV Scherpenzeel speelt haar wedstrijden in het blauwwit en speelt al jarenlang in de zaterdagse Eerste Klasse. Nu de club vorig jaar kampioen is geworden in de Eerste Klasse D en dit seizoen de zaterdag- en zondagclubs het tegen elkaar opnemen in de Vierde Divisie, treffen Scherpenzeel en Rohda Raalte elkaar voor het eerst in competitieverband.

Weinig onderling verschil
Beide teams zijn dit seizoen goed gestart en ontlopen elkaar weinig. Op basis van doelsaldo doet VV Scherpenzeel (14) het net iets beter dan Rohda Raalte (9). Verder valt op dat de blauwwitten nog een ongeslagen status genieten, met zes overwinningen en vijf gelijkspelen. De roodgelen zetten daar zeven overwinningen, twee nederlagen en twee gelijke spelen tegenover.

De tegenstander dit seizoen
De kampioensploeg presteert ook dit seizoen erg goed. De selectie is grotendeels intact gebleven en aangevuld met spelers uit de hoogste amateurdivisies. Het team heeft een solide verdediging, getuige de weinige tegengoals (11 in 11 wedstrijden), en scoort gemiddeld 2,27 goals per wedstrijd.

Uitdaging
Rohda Raalte moet het zonder Jesse Pultrum, Max Koelen, Thom Strijland, Mart Lugtenberg, Shaquile Woudstra en Casper van der Veen stellen, maar reist desalniettemin vol vertrouwen af naar Gelderland. Inmiddels is Rohda Raalte 1 alweer vijf wedstrijden ongeslagen, waarvan vier overwinningen. Afgelopen weekend liet het team zien niet alleen goed te kunnen voetballen, maar eveneens fysiek de strijd aan te kunnen en als team voor elkaar te willen werken, ook in een wisselende samenstelling. De roodgelen willen deze lijn doortrekken en verschijnen zeer gemotiveerd aan de aftrap. Niet alleen de tweede plaats staat zaterdag op het spel, maar afhankelijk van de uitslagen op andere velden ligt mogelijk ook de eerste plaats in het verschiet!

(Teije ten Den)

Voor jou geselecteerd

Naar boven