Nieuws

The 5th Rohda Darts Masters 2023

Na een afwezigheid van 2 jaar organiseerde de Activiteiten Commissie Senioren eindelijk weer het darttoernooi. De 5e editie van de Rohda Darts Masters werd zoals elk jaar gecombineerd met de nieuwjaarsreceptie. Met een deelnemersveld van 28 deelnemers was het toernooi goed gevuld. Deelnemers uit verschillende voetbalelftallen hadden zich opgegeven.

Om 12:00 uur waren de eerste in de kantine. Zij begonnen vast met ingooien terwijl de laatste deelnemer pas om 13:15 uur pas kwam aanlopen. Alle namen gingen in de koker en de loting vond plaats. Er werd gestreden in 4 poules van 7. De nummers 1 t/m 4 gingen door naar de knock-out fase en de nummers 5 t/m 8 waren uitgespeeld. Na mooie wedstrijden onderling, waar goede scores werden behaald, maar ook veel dubbels werden gemist, waren er uiteindelijk 16 man die doorging naar de volgende ronde. Tussendoor werd het darttoernooi even stil gelegd voor de nieuwjaarsspeech van voorzitter Han Reinders.

Hierna ging de knock out fase van start. Na spannende en minder spannende wedstrijden gingen de 2 halve finales tussen Ruben van der Woude & Devin Goedkoop en de andere tussen Jan Korterink & Erik Swagerman. Devin won overtuigend met 0-3 en Jan had iets meer moeite met Erik, maar won met 3-1. In de finale stonden Devin Goedkoop en Jan Korterink tegen over elkaar. Met beide een eigen walk-on song betraden ze de kantine onder luid gejuich van het aanwezige publiek. De finale werd beslist door een game van ‘Best of 7′.  Het was al snel duidelijk dat Devin een maatje te groot was voor Jan. Overtuigend werd er met 4-0 gewonnen door Devin Goedkoop. Hij ging er dus vandoor met de bokaal en 15 munten. Jan kreeg als ’troost’ nog 10 munten mee.

Voor jou geselecteerd

Naar boven