Nieuws

G-TOERNOOI OP SPORTPARK TIJENRAAN WAS EEN GROOT SUCCES

Woensdag 13 september is op ons sportpark een G-voetbaltoernooi van de Coaches on Tour gespeeld. Dit is een initiatief van de Coaches Betaald Voetbal, de KNVB, de Belangenvereniging Scheidsrechters Betaald Voetbal en het Fonds Gehandicaptensport. SV Raalte en Rohda Raalte hebben gezamenlijk de handen ineen geslagen om dit evenement in Raalte te kunnen organiseren. Het G-voetbaltoernooi werd overigens ook nog op andere plekken in ons land gespeeld, namelijk in alle zes KNVB-districten. In totaal deden over heel Nederland maar liefst zo’n 650 G-voetballers mee.

Enthousiasme tijdens spel én tussendoor

Gerria Toeter, wethouder van o.a. sport en inclusiviteit, verrichtte de officiële opening. Zij benadrukte dat betaald voetbal en G-voetbal op unieke wijze samenkomen via dit toernooi. De G-voetballers uit Raalte en omstreken waren verdeeld over teams die de namen van De Graafschap, Vitesse, NEC, FC Twente, Heracles Almelo, PEC Zwolle en GA Eagles droegen. Niet elke speler was overigens even blij met de teamindeling.… Voorafgaand aan de wedstrijden riep een uit Deventer afkomstige voetballer nogal verhit: ‘Ik ga ECHT niet in een PEC-shirt spelen, hoor!’ En weer een ander stond juist het Eagles-tenue totaal niet aan.

Uiteindelijk is het helemaal goed gekomen en speelden de voetballers, jong en oud, stuk voor stuk met veel inzet en enthousiasme de sterren van de hemel onder het toeziend oog van diverse coaches uit het betaald voetbal. Op het hoofdveld werden afwisselend door de jeugd en de senioren wedstrijden van 15 minuten gespeeld, en op veld 3 kon elk team één keer meedoen aan een wedstrijdje penalty schieten. Tussen de wedstrijden door genoten de spelers van de Nederlandstalige muziek die door de speakers over het veld schalde. Wellicht werd toen nog wel meer bewogen dan tijdens de wedstrijden…….

Gelukkig was iedereen topfit en was er slechts bij één persoon sprake van een kleine blessure. Maar dankzij de goede zorgen van Pauline Hoogwater (huisarts) en Wim van den Belt (verzorger bij Rohda 1) die gezamenlijk de EHBO verzorgden, verliet deze voetbalster uiteindelijk alsnog lachend het veld.

Bekende voetballers en scheidsrechters

Voor de scherpe observeerder waren een aantal gerenommeerde oud-voetballers en trainers te bespeuren op ons park, zoals Theo Janssen (Vitesse) en Sander Boschker (FC Twente). En ook Gerard Marsman mocht natuurlijk niet ontbreken, als oud-voetballer van Rohda 1, oud-directeur en tegenwoordig vicevoorzitter Coaches Betaald Voetbal en nog steeds trouw Rohda-lid en -supporter. Contactpersoon en organisator vanuit de KNVB en van begin tot einde aanwezig was Marcel Geestman, voor veel Rohda-leden ook geen onbekende; Marcel speelde begin jaren ’90 gedurende vijf jaren in Rohda 1.

De wedstrijden werden in goede banen geleid door professionele scheidsrechters, waaronder de alom bekende Bas Nijhuis, scheidsrechter eredivisie / internationaal fluiter en Mark Pelgröm en Martijn Vos – eveneens scheidsrechters betaald voetbal. En ook onze eigen Stan Smit was van de partij.

Dank

Voor de inwendige mens werd goed gezorgd, de spelers kregen van tevoren een lunchpakketje uitgereikt. De begeleiders en organisatie werden in de bestuurskamer door de gastdames van een natje en een droogje voorzien. Van alle teams werden tussendoor mooie foto’s gemaakt en na afloop was er natuurlijk een prijsuitreiking. De winnaars van de wedstrijden en van de penaltybokaal ontvingen een leuk aandenken van de KNVB uit handen van Bas Nijhuis. En ere wie ere toekomt, de winnaars mogen uiteraard niet onvermeld blijven:

  • 1e plaats senioren: FC Twente
  • 1e plaats junioren: Vitesse
  • 1e plaats penaltybokaal senioren: PEC Zwolle
  • 1e plaats penaltybokaal junioren: FC Twente.

Buiten de inzet van eerdergenoemde personen en organisaties hadden we dit G-toernooi niet kunnen organiseren zonder de hulp van de vele SV Raalte- en Rohda-vrijwilligers.

We kijken met veel plezier terug op een bijzonder geslaagd en supergezellig G-toernooi!

Foto’s zijn gemaakt door Luck Haerlman

De dag is leuk samengevat in een video. Bekijk de video hier FC Twente, GA Eagles, PEC en Heracles toveren glimlach op gezicht van voetballers op G-toernooi in Raalte – RTV Oost

en hier G-voetballers voor een dag gecoacht door René Hake en Johnny Jansen: ‘Zo mooi en puur’ | Topsport regio | destentor.nl

Voor jou geselecteerd

Naar boven