Nieuws

Rohda Raalte weer een stuk energiezuiniger

Nadat we vorig jaar augustus ledverlichting op het hoofdveld realiseerden, werd deze week ledverlichting op de velden 4 en 5 aangebracht. Binnenkort zullen er door de gemeente andere, deels nieuwe, palen op veld 6 geplaatst worden. Op datzelfde moment laten we ook daar ledverlichting installeren.

Er zal voor de velden 4, 5 en 6 geen gebruik gemaakt worden van een app om te schakelen tussen een wedstrijd- en trainingsstand. De verlichting blijft dus constant op dezelfde lichtsterkte.

Nadat de ledverlichting op veld 6 aangebracht is zullen we voor deze 3 velden de, nu nog noodzakelijke, vertraging van plm. 15 minuten bij het aanzetten laten verwijderen.

De ledverlichting voor de velden 4 en 5 werd onder andere mogelijk gemaakt door de Rohda Raalte loterij, de Vrienden van Rohda Raalte en de vorige versie van de Raboclubsupport actie. Ook hebben wij voor deze velden een subsidie aangevraagd bij het Rabo Coöperatiefonds. Wij danken eenieder voor hun bijdrage.

Naast deze giften maken wij ook gebruik van de nog beschikbare Bosa-subsidie.

Voor de financiering van veld 6 rekening we weer op jullie stem tijdens de Raboclubsupport actie. Deze actie loopt nog t.e.m. 26 september. Stemmen dus!

De Ledlampen van de velden 4, 5 en 6 zijn vanaf de installatiedatum eigendom van Rohda Raalte. Voorheen waren de lampen van deze 3 velden eigendom van de gemeente. Als compensatie voor de afschrijvingskosten en het onderhoud van de lampen krijgt Rohda Raalte een afkoopsom van de gemeente.

Na de realisatie van de ledverlichting op veld 6 heeft alleen veld 3 nog conventionele verlichting. Gezien het feit dat de branduren op dit veld laag zijn en gezien het feit dat de masten (eigendom van Rohda Raalte) voor ledverlichting vervangen moeten worden is ledverlichting hier momenteel niet rendabel. Bovendien hebben we voor dit veld nog veel lampen op reserve liggen. In de toekomst zullen wij ons beraden of we hier toch iets kunnen doen.

Rien van der Hooft
Namens het bestuur

Voor jou geselecteerd

Naar boven