Nieuws

Voorbeschouwing Rohda Raalte 1 – VV Berkum zaterdag 4 november 2023

Aankomende zaterdag spelen we een thuiswedstrijd tegen VV Berkum, de nummer 8 op de ranglijst. VV Berkum is een op 28 mei 1961 opgerichte amateurvoetbalvereniging uit de wijk Berkum, gelegen aan de rand van Zwolle.

VV Berkum
Berkum toont solide prestaties met een ongeslagen reeks van zes wedstrijden (inclusief oefen- en bekerwedstrijden). Het laatste verlies van Berkum dateert dan ook van 23 september. Berkum is een ploeg die dit seizoen per se niet wil verliezen, zoals linksback Nieuwenhuis ook aangeeft: ‘Als je niet kan winnen, moet je zorgen dat je niet verliest.’

Spelgeschiedenis
De geschiedenis laat zien dat Rohda en Berkum vaak aan elkaar gewaagd zijn, wat een spannende wedstrijd voorspelt voor a.s. zaterdag. We speelden negenmaal tegen elkaar, waarbij Rohda drie keer won, Berkum vier keer en het tweemaal gelijkspel werd. In alle gevallen werd door beide teams minimaal één keer gescoord. Doelpunten voor zaterdag lijken dus gegarandeerd!

Teamprestaties Rohda Raalte
Rohda Raalte staat momenteel op een knappe vierde plek in de 4e Divisie D, met slechts twee punten achterstand op de twee koplopers: Scherpenzeel en Excelsior’31. Het behalen van een periodetitel is afhankelijk van de resultaten van andere teams. Onze focus ligt echter op de komende wedstrijd. Na een sterke teamprestatie in onze vorige wedstrijd (0-2 tegen DETO) willen we het vertrouwen behouden en zorgen voor de vierde overwinning op rij!

3-2-3-2 en meer
De nieuwe formatie van 3-2-3-2, zoals trainer Knippenborg het noemt, lijkt er meer en meer in te slijpen waarbij iedereen zich ook steeds meer comfortabel voelt aan de bal. Wel kwam Rohda Raalte afgelopen weekend tweemaal tot scoren nadat er een tactische wijziging in de opstelling was doorgevoerd. Rohda Raalte ging terug naar een andere formatie, die zijn vruchten afwierp. Dat is dus positief, we lijken te kunnen opereren in meerdere en verschillende organisaties en formaties.

Blessures
Het ontbreken van sommige spelers vanwege blessures en een enkele ‘vakantie’ vormt een uitdaging. Desondanks proberen we het sterkst mogelijke elftal neer te zetten, met als doel natuurlijk de overwinning te behalen. Pluspunt is wel de terugkomst van aanvoerder Shaquile Woudstra, die afgelopen week afwezig was. Hij speelt zaterdag zijn laatste wedstrijd van het kalenderjaar (door werkomstandigheden).

Tot zaterdag!
Het belooft een enerverende avond te worden voor voetballiefhebbers en we kunnen alle support goed gebruiken. Graag heten we jullie zaterdag 18 uur dan ook van harte welkom; laten we er een mooie zaterdagavond van maken!

(Kevin Peppels)

Voor jou geselecteerd

Naar boven