Nieuws

Wedstrijdverslag Scherpenzeel vs. Rohda Raalte – 18 november 2023

Op een koude en regenachtige zaterdagmiddag stonden Scherpenzeel en Rohda Raalte tegenover elkaar. Een regelrechte topper in de 4e Divisie D, tussen de beide ploegen die op dat moment nog de tweede plaats deelden. De thuisploeg zegevierde uiteindelijk met 4-2.

Controle bij Rohda Raalte
Vanaf het eerste fluitsignaal was de vastberadenheid van beide teams om de drie punten binnen te halen duidelijk zichtbaar. In het begin leek Rohda Raalte de controle over het spel te hebben, met een compact middenveld en een goed gekantelde formatie, waardoor Scherpenzeel niet in het gewenste spel kon komen. Rohda Raalte opende de score en koesterde even de hoop op een overwinning met een 1-0 voorsprong.

Kantelpunt
De gelijkmaker van Scherpenzeel vlak voor rust zorgde echter voor een kantelpunt in de wedstrijd. De thuisploeg kwam met hernieuwde energie uit de kleedkamer en domineerde het spel in het kwartier na rust door maar liefst drie keer te scoren. Dit resulteerde in een comfortabele 4-1 voorsprong. Voor Rohda Raalte volgde een lastige periode, maar mede door de sterke wissels kreeg de ploeg weer enige grip op het spel en slaagde erin terug te komen tot 4-2. Het ontbrak echter aan vernuft om de achterstand verder te verkleinen, dure verliespunten.

Uitdagingen
Deze nederlaag treft Rohda Raalte extra hard, gezien de intense strijd om een prominente positie in de top te handhaven. Het blijft een uitdaging om doorslaggevende wedstrijden naar ons voordeel te keren. De mogelijkheid om samen de leiding te nemen in het klassement is voorlopig verkeken, en de komende weken worden van cruciaal belang voor Rohda Raalte om in de bovenste regionen van de ranglijst te blijven meedingen.

Komende weken
Met een bekerwedstrijd tegen WHC op dinsdag in het vooruitzicht, gevolgd door een ontmoeting met het sterke Barneveld komende zaterdag, staan er belangrijke uitdagingen op het programma. Een week later wacht de confrontatie met koploper Excelsior’31, wat de ploeg de kans biedt om zich te revancheren en weer aansluiting te vinden in de strijd om de bovenste posities in het klassement. Deze wedstrijd biedt in elk geval genoeg stof tot reflectie voor Rohda Raalte. Het team zal moeten leren van de fouten en zich herpakken om in de komende weken sterker terug te komen.

(Lucas van Beek)

Voor jou geselecteerd

Naar boven