Nieuws

Drukbezochte Nieuwjaarsreceptie en Rohda Darts Masters

Op zaterdag 6 januari vond vanaf 16 uur de Nieuwjaarsreceptie plaats, in onze prachtige kantine. Die middag werd ook The 6th Rohda Darts Masters georganiseerd. Menig Rohda-liefhebber gaf acte de présence om elkaar het beste te kunnen toewensen voor het nieuwe jaar. Maar ook om gezellig bij te praten en de feestdagen te evalueren, onder het genot van een hapje en een drankje.

Zoals gebruikelijk nam voorzitter Han Reinders het afgelopen jaar in vogelvlucht door. Een aantal door hem genoemde memorabele momenten uit 2023 lichten we hier uit:

Terugblik

Rohda 2 heeft zich gehandhaafd na een spannende nacompetitie. We hebben JO23-1 opgestart, wat behoorlijk wat voeten in aarde had. Veel wedstrijden van Rohda Raalte 1 worden nu op zaterdag gespeeld en vaak ook in de regio. De Rohda Raalte Loterij heeft ruim € 15.000,- opgebracht, waarmee de ledverlichting op veld 4, 5 en 6 grotendeels is gefinancierd. Oud-Rohdajeugdspeler Stijn Bultman heeft een profcontract bij Heracles aangeboden gekregen, maar is ook nog steeds jeugdtrainer bij Rohda Raalte. De fietsparkeerplaats is opnieuw aangelegd en we hebben een mooie overkapping gemaakt waar we veel plezier aan gaan beleven. Verder hebben we op ons sportpark een G-voetbaltoernooi georganiseerd samen met SV Raalte, op initiatief van de Coaches Betaald Voetbal bij Rohda. De voetbalschool van Demy Goedkoop is heel actief, en besteedt veel extra aandacht aan de jongere Rohda-jeugd. Naar de toekomst toe hebben we trainer Jos van der Veen  kunnen vastleggen voor volgend seizoen bij Rohda Raalte 1 en is het contract met assistent-trainer Deniz Sahbaz verlengd. Tot slot: het eerste elftal heeft de wind flink in de zeilen en hoopt de tweede helft van het seizoen zeker zo goed te draaien als nu.

The 6th Rohda Darts Masters

Het jaarlijkse succesvolle darttoernooi begon 6 januari al om 13 uur. Toen de meeste mensen tegen 16 uur kwamen binnendruppelen, hadden de fanatieke darters zich al een aantal uren flink in het zweet gewerkt. Tijdens de Nieuwjaarsspeech van de voorzitter werden de pijlen even neergelegd om na afloop direct weer verder te spelen.

Er waren maar liefst 36 deelnemers, verdeeld over zes poules. De twee besten van de poule en de beste nummer drie’s gingen door naar de knock-outfase. De halve finales werden gespeeld tussen Devin Goedkoop en Thomas Westenenk, en tussen Rob Noorlander en Michel Veldkamp. In de finale waren Devin en Michel nog over, en die werd gespeeld onder begeleiding van officiële zogenoemde Walk On Songs. Devin Goedkoop werd uiteindelijk de trotse winnaar van een mooie trofee, hij speelde 4-3 in legs tegen de nummer 2, Michel Veldkamp.

Voor jou geselecteerd

Naar boven