Nieuws

Grote Sallandse Derby op 3 februari: Rohda Raalte – Heino

Volgende week zaterdag staat de derby tussen Rohda Raalte en vv Heino weer op de agenda. Op zaterdag 3 februari 2023 om 19.00 uur wordt de wedstrijd afgetrapt. Wat is er nu leuker dan samen met je team kijken naar de wedstrijd van het jaar?! Kom in Rohda-kleding of trek je Rohda-trainingspak aan. We zijn immers trots op onze mooie club!

Let op: kom zoveel mogelijk op de fiets! Kwiek speelt namelijk gelijktijdig een thuiswedstrijd in de sporthal. Parkeer je fiets niet bij het toegangshek achter de tribune en maak met de fiets geen gebruik van het pad tussen De Klanken en de tribune. Plaats je fiets op de ruim bemeten fietsparkeerplaats. Houd de toegangspaden en -wegen vrij.

Sfeeracties

  • Maakt jouw team een spandoek? Erg leuk! Hou de tekst wel netjes.
  • Sfeeracties moet je aanmelden via de veiligheidscoördinator: 06 – 2950 4456.

Kassa

Met een ledenpas, een partnerpas of een in de voorverkoop gekocht kaartje kun ja via de rechterpoort binnenlopen. De kassa is om 18.00 uur open. Aan de achterkant van het kassahokje kun je alleen contant betalen. Een voorverkoopkaartje is nu al te koop bij de Smulbaai in Heino of op do. 1 febr. tussen 20 en 21 uur in de Rohda-kantine.         

Regels

Natuurlijk hoort bij een derby een aantal regels. We vragen jullie dan ook om je hieraan te houden. We willen er heel graag weer een mooi Sallands voetbalfeest van maken!

  • Alcoholgebruik langs het veld of buiten het afgezette terras is niet toegestaan.
  • Zelf meegebrachte drank is niet toegestaan.
  • Volg de aanwijzingen van de veiligheidsdiensten (gele hesjes) en de omroepster op.
  • De linker (verre) staantribune is bedoeld voor de supporters van vv Heino.
  • Vuurwerk is verboden! Bij verdenking controleren we en nemen we zo nodig e.e.a. in.
  • Het bestuur behoudt zich het recht voor om mensen van het sportpark te verwijderen.

Kantine

In verband met een sponsor-/Vrienden van…-evenement is dekantine vanaf 18.15 uur geopend. Spelers en publiek van overige wedstrijden kunnen vanaf 16.30 uur terecht in de uitbouw (het voormalige terras). Er worden buiten verkooppunten ingericht. Muntenverkoop vindt plaats op meerdere plekken. Betaal consumpties zo veel mogelijk met munten, voor een snelle afhandeling.

Ontvangen bericht van de Gouverneur

‘Dag mensen van Rohda en Heino,

Allereerst hoop ik dat jullie een mooie derby hebben over een aantal weken! Toch is dit voor mij niet altijd een moment om naar uit te kijken, dit vooral vanwege de strijd die onder de supporters nog ver na de wedstrijd voelbaar is in de lokale horeca. Om even voor mezelf te spreken (De Gouverneur): ik heb de laatste twee jaar veel incidenten gehad (ook met politie) in en om het café. Om in de toekomst een clublogo niet meer de directe aanleiding te laten zijn voor opstootjes, wil ik jullie vragen om mijn beleid op de derbydagen over te dragen op jullie leden. En dat is:

  • het dragen van clubkleding/logo is na wedstrijden van Rohda/Heino en andersom verboden;
  • er is controle aan de deur.

Ik hoop dat hiermee de rode lap enigszins is weggenomen. Alvast bedankt en laten we hopen op een mooi feest voor alle partijen! Wij wensen alle supporters veel sportief kijkplezier.

Groet Wilco Gerrits, Café de Gouverneur’

Namens het bestuur van Rohda Raalte: alvast dank voor jullie medewerking!

Foto: Lamberth Fotografie

Voor jou geselecteerd

Naar boven