Nieuws

Voorbeschouwing Be Quick 1887 vs. Rohda Raalte – 24 maart 2024

Aanstaande zondag wacht de uitwedstrijd naar het verre noorden, waar we in Haren tegen Be Quick 1887 spelen. Een uur rijden voor hopelijk een mooie pot voetbal. De laatste editie in Haren eindigde in een 2-0 verlies voor Rohda Raalte.

Dit jaar speelt Be Quick 1887 in de onderste regionen mee. Op dit moment staan ze 13e met een puntentotaal van 23 punten. Afgelopen weekend pakten ze een belangrijke maar ook knappe driepunter tegen Berkum (0-2). Ondanks het verschil op de ranglijst was het – zoals op de site van Berkum te lezen viel – een verdiende overwinning, aldus de trainer van Be Quick 1887 Paul Matthijs. Rohda Raalte kan zich dus gaan opmaken voor een moeilijke middag. In de eerste seizoenshelft boekte Rohda Raalte een knappe 2-0 overwinning door twee fraaie treffers van Maurice van Bussel en Casper van der Veen.

Rohda Raalte steekt de laatste weken in een goede vorm met zeven overwinningen (twee bekerwedstrijden en vijf competitiewedstrijden). Hierin wist de ploeg 23 keer het net te vinden, waardoor onze spits Teije ten Den zich momenteel topscorer van de competitie mag noemen. En wellicht een niet onbelangrijk detail: we doen dit in de afgelopen twee weken met een basis van exact 23 jaar gemiddeld.

De goede prestaties van de laatste weken bieden nog geen garanties. De komende periode wordt dan ook cruciaal voor Rohda Raalte, waarin de ploeg moet bewijzen of ze kunnen blijven strijden met de bovenste teams in de competitie en of ze zich na de laatste districtsbekerwedstrijd kunnen kwalificeren voor de KNVB-beker. Voor trainer Knippenborg is het prettig te weten dat er weer een aantal spelers na blessureleed kan aanhaken bij de trainingen en wedstrijden. Hierdoor is er meer keuze en wordt de groep weer sterker.

Voor nu rest mij niets meer te vermelden dan een meer dan welkome uitnodiging om onze jongens zondag weer te steunen in het verre noorden. De wedstrijd begint om 14.00 en staat onder leiding van het arbitrale trio Henon, De Jong en Caglak.

Kevin Peppels

Foto: Lamberth Fotografie

Voor jou geselecteerd

Naar boven