Wedstrijdverslag Be Quick 1887 vs. Rohda Raalte – zo. 24 maart 2024

Dit weekend stond een wedstrijd in het hoge noorden op het programma. Rohda Raalte reisde af naar Haren, voor een wedstrijd tegen Be Quick 1887. De vorige wedstrijd in Haren eindigde in een verlies voor Rohda Raalte, dat dus nog wat goed te maken heeft.

Rohda Raalte begon zoals vaker dit seizoen goed aan de wedstrijd. In de achtste minuut werd Kevin Peppels, na een goede pass van Maurice van Bussel, in de mangel genomen door twee tegenstanders met een penalty als gevolg. Deze was bij Teije ten Den zoals gewoonlijk een zekerheid: 0-1. Kort hierna werd Martijn van de Werken diep gestuurd. Hij faalde 1-op-1 niet en scoorde: 0-2. Na goed veldspel en een lange bal van Rokay Haafkens was daar binnen het half uur een 1-op-1 kans voor Teije ten Den, maar deze miste hij. Het veldspel bleef vervolgens gelukkig goed. Max Blanke verplaatste het spel goed naar Wesley Hansler op de linkerflank en dit werd prima afgerond door Kevin Peppels: de 0-3 was daar. Maar vanuit het niets scoorde de thuisclub binnen twee minuten tweemaal en werd het op slag van rust totaal onverwachts nog 2-3.

In de tweede helft kabbelde de wedstrijd een beetje voort. Het vermelden waard is het terugkeren van Shaquile Woudstra na een blessure. Rond een uur speeltijd was daar opnieuw Teije ten Den die scoorde en het verschil weer twee doelpunten maakte; het werd 2-4. In de 68e minuut kreeg Be Quick de kans om de spanning weer terug te brengen, maar Cas Marsman redde goed. Helaas was hij bij een schot in de 85e minuut wel kansloos en werd het weer spannend: Be Quick scoorde de 3-4. Be Quick kreeg vervolgens nog één kans, maar deze ging over. Hierdoor kwam de eindstand op 3-4 te staan. Door puntenverlies van Scherpenzeel bij TVC ‘28 is het verschil tussen Rohda Raalte en de nummer 2 nog maar één punt.

Aankomende donderdag 20 uur staat er een kraker op het programma in de districtsbeker. Rohda Raalte speelt thuis tegen Excelsior’31. Bij winst gaan we volgend seizoen door naar de landelijke KNVB-bekerronde. Kom dus vooral allemaal aanmoedigen!