Nieuws

Pupil van de Week: Jort van Dartel genoot

Vorige week was bij de wedstrijd Rohda Raalte – De Zweef Jort van Dartel de Pupil van de Week. Hieronder stelt hij zich aan jullie voor en schreef hij een verslag.

jortvandartel

Voor de wedstrijd: Hoi allemaal, Ik heet Jort van Dartel, ik ben 10 jaar en ik zit op basisschool De Linderte in Raalte Noord in groep 7. Zondag ben ik pupil van de week en ik heb echt wel veel zin in. Ook omdat het tegen De Zweef is uit Nijverdal want dan komen er extra veel supporters. Dit seizoen speel ik in Rohda Raalte JO11-2 en ik ben aanvaller. Ik vind het leuk om doelpunten te maken en dat lukt aardig, zeker dit seizoen. Verdedigen kan nog wel wat beter.

Mijn trainers zijn Jesse Kruiper, die heeft ook wel eens meegedaan bij Rohda Raalte 1 en Demi Kleine Schaars, speler van A1. Ik heb dus goede en leuke trainers. De leider van mijn team is Arjan Mölder die zichzelf ook wel eens lijder noemt. Ons eerste seizoen is net afgelopen en we zijn samen met een ander team vierde geworden in de hoogste klasse. Best wel goed vind ik.

Mijn favoriete club is Ajax en ook wel een beetje PEC Zwolle. De beste speler vind ik Zlatan Ibrahimovic. Hij kan alles, hij maakt bijna ieder jaar wel 25 doelpunten bij iedere club waar hij speelt. Hij is echt cool. Zijn omhaal tegen Engeland vind ik de mooiste goal die ik ooit gezien heb. Mijn favoriete speler bij Rohda Raalte is Lars van Schooten omdat hij belangrijk is voor het team en vaak mooie doelpunten maakt. Ook vrije trappen kan hij goed, dat probeer ik weer na te doen. Wat ik van Rohda Raalte 1 vind? Ze zijn heel vaak beter maar winnen dan niet.

Ik kom al jaren best wel vaak kijken bij Rohda Raalte 1 maar als ze van De Zweef verliezen vind ik dat ze na de winterstop eigenlijk maar eens bij ons moeten komen kijken.

Na de wedstrijd: Vorige week was ik bij Rohda Raalte 1 pupil van de week. Ik werd boven opgevangen door Alfons Nijboer, leider van het team. Hij is erg aardig en met hem liep ik naar het nieuwe gebouw waar het teamgesprek was, dat duurde best wel lang. Daarna gingen we naar de kleedkamer en ik moest daar wachten tot ze klaar waren met omkleden. Ik kreeg een mooie Rohdabal met alle handtekeningen.

Daarna ging ik in de warming up overschieten met een speler van Rohda Raalte 1, dat vond ik wel leuk. Toen ging ik naar de scheidsrechterkleedkamer en mocht ik oplopen met een van de scheidsrechters. Er waren niet zoveel toeschouwers als ik gedacht had maar van De Zweef hadden ze wel vuurwerk meegenomen. Dat was cool. Daarna was het 1 minuut stil voor het voetbalteam dat met vliegtuig is neergestort. Met Edilson nam ik de aftrap en ik scoorde het eerste doelpunt. Wel jammer dat de spelers en de keeper van de Zweef niet zo heel veel deden.

Vanuit de dug-out mocht ik naar de wedstrijd kijken. Rohda Raalte vond ik wel beter maar kreeg niet zoveel echt goede kansen. Wel hadden ze bij de rust weer voor kunnen staan. Ik moest nog wel even aan mijn idee denken dat als ze zouden verliezen ze misschien wel bij ons zouden komen kijken. Gelukkig heeft Edilson in de tweede helft vlak voor tijd een doelpunt gemaakt zodat Rohda er 3 punten bij heeft. Nu staan ze derde en kunnen nog steeds kampioen worden hoor. Wel jammer dat ze nu niet bij ons komen kijken. Iedereen bedankt voor deze leuke dag en blijven winnen hè.

Groetjes Jort

Voor jou geselecteerd

Naar boven