Nieuws

Rohda Raalte Oldstars krijgt steeds meer status

Een willekeurige vrijdagochtend om ongeveer 10.30 uur. Na het betreden van sportpark Tijenraan hoor ik de verte de kreten al van Fons Schutte, trainer en meespelend lid van de Rohda Raalte OldStars. Hij geeft aanwijzingen aan een groep enthousiaste 60 plussers die allen (inmiddels zo’n 25 mannen) lid zijn geworden van de jongste loot aan Rohda Raalte’s voetbalstam, het zgn. Walking Football (Wandel voetbal) en bezig zijn met de warming up. Het fenomeen Walking Football is door de KNVB in het leven is geroepen teneinde het bewegen onder ouderen te stimuleren.

Training Rohda Raalte Oldstars

Het lijkt wat oubollig, Walking Football, maar het tegendeel is waar. Okay, je mag niet hard lopen, je mag geen lijfelijk contact hebben, je mag niet koppen en de bal moet laag gespeeld worden enz.. Bij deze nieuwe tak van voetbalsport komt het meer aan op andere zaken als techniek en een uitgekiend positiespel, kortom voetbalgogme. En de mannen van de Oldstars van Rohda Raalte hebben dat in ruime mate. Bovendien het enthousiasme en de sfeer in de groep is uitstekend. Het is ook een feit dat het fanatisme nog steeds niets heeft ingeboet, bij deze 60-plussers. Ook de trainingsopkomst is geweldig te noemen, gemiddeld zo’n twintig mensen bij elke training.

De KNVB heeft nog geen reguliere competitie opgezet (overigens is ook nog niet bekend of die er wel komt). Wel worden er diverse toernooien gehouden. Zo zijn de Rohda Raalte Oldstars al uitgenodigd op een groot toernooi in Westerhaar (17 november aanstaande) en op een groot internationaal toernooi bij de Oldstars van Heracles Almelo (juni 2018).

Mocht u enthousiast geworden zijn en bijv. eens een proeftraining mee willen maken meld u zich gerust bij: Wim Grondhuis, leider Rohda Raalte OldStars, De Hilde 92, 8102 KJ Raalte of belt u naar 0613557202.

Ook kunt uiteraard altijd een training komen bijwonen om eens te kijken of het ook wat vooru is: U bent welkom elke vrijdagmorgen van 10.30 uur tot 11.30 uur, waarna er voor de liefhebbers een gezellige “derde helft” is in het clubhuis.

Raalte, oktober 2017

Wim Grondhuis,
Leider Rohda Raalte OldStars

Voor jou geselecteerd

Naar boven