Nieuws

Rinus Michels Toernooi 2018

Op zaterdag 16 juni 2018 vind het Rinus Michels Toernooi plaats op de sportvelden van Rohda Raalte. Dit jaar is RKSV Rohda Raalte de gastheer van het prachtige toernooi waarin de jeugdopleiding voorop staat. Niet voor niets nemen de clubs elk jaar deel met de nieuwe selecties voor het eerstvolgende seizoen. Een aanrader om een kijkje te nemen op de sportvelden van Rohda Raalte. Het toernooi begint met een officiële opening om 09:30 uur.

Naast de opzet van dit toernooi en het initiatief om de jeugdopleiding te eren, is het Rinus Michels Toernooi een prachtig eerbetoon aan de enige trainer die ons land ooit een Europese titel heeft bezorgd: Rinus Michels. Het is inmiddels bijna 30 jaar geleden dat Oranje deze Europese titel won in Duitsland. De beroemde uitspraak van commentator Theo Reitsma ‘Dit is een goed stel, hoor!’, spreekt boekdelen. Met het Rinus Michels Toernooi willen wij zijn naam laten voortleven. Hij is en blijft de belangrijkste trainer uit de geschiedenis van het Nederlands betaalde voetbal. In 1999 werd hij door FIFA gekozen als coach van de eeuw, een prachtige titel.

De KNVB en de Coaches Betaald Voetbal reiken sinds 2004 de Rinus Michels Award uit voor de beste coaches en jeugdopleidingen. Rohda Raalte won in 2004 als eerste club in Nederland de Rinus Michels Award voor de beste jeugdopleiding in het amateurvoetbal. De Rinus Michels Award staat nu bekend als een stimuleringsprijs voor de jeugdopleiding in Nederland.

De tiende editie van dit prachtige toernooi wordt gehouden op Sportpark Tijenraan van RKSV Rohda Raalte op zaterdag 16 juni 2018!

Programmaboekje RMT 2018

Voor jou geselecteerd

Naar boven