Nieuws

Zaterdagavond eerste officiële thuiswedstrijd van dit seizoen

Rohda Raalte ontvangt aanstaande zaterdagavond nieuwkomer Pelikaan S uit Oostwold. Het is voor het eerst in de historie dat beide clubs elkaar ontmoeten. Het is één van de vele wedstrijden die we op de zaterdag moeten gaan spelen komend seizoen, met veel streekderby’s tegen ‘nieuwe’ tegenstanders.

Rohda Raalte 1, seizoen 2023-2024

Het eerste elftal van Pelikaan S komt uit het zaterdagvoetbal van het KNVB-district Noord. Tot en met het seizoen 1995/96 speelde het afwisselend in de 1e, 2e, 3e of reserveklasse van de Groninger Voetbalbond (KNVB-afdeling Groningen). Na de reorganisatie bij de KNVB medio 1996 speelde het elftal in het eerste seizoen (1996/97) 5e klasse waaruit het direct degradeerde. Van 1997/98 tot en met 2009/10 kwam het uit in de 6e klasse. Omdat in 2010 de zesde klasse in district Noord werd opgeheven kwam het team vanaf 2010/11 weer in de 5e klasse terecht. In 2014 werd het klassekampioenschap van de 5e klasse behaald. In 2015 werd het eerste seizoen in de 4e klasse ook met het kampioenschap afgesloten. Ook de eerste deelname in de 3e klasse werd direct met de titel beëindigd. Na twee tweede plaatsen in de 2e klasse werd in het derde seizoen het kampioenschap behaald en kwam met ingang van 2019/20 voor het eerst uit in de 1e klasse. Het afgelopen seizoen werd men kampioen van de 1e klasse.

Met bekende namen als Omar Kavak en Jan Hooiveld heeft men de 1e competitiewedstrijd van dit seizoen met 2-1 gewonnen van vv Berkum, met als doelpuntenmakers Omar Kavak en Jeroen Haan. Een knap resultaat dus. Rohda Raalte won met dezelfde cijfers op Stöppelhaene-zondag in Arnhem van MASV. Het kan dus een mooie wedstrijd worden zaterdagavond.

De wedstrijd staat onderleiding van Dhr. Huijs. Hij zal worden geassisteerd door Mevr. Du Toy van Hees en Dhr. Bosgraaf. Met de wedstrijdbal die aangeboden is door wedstrijdsponsoren List Horecagroothandel en Elders Totaalinstallateur zal er om 18:00 uur worden afgetrapt. KOMT ALLEN!

Voor jou geselecteerd

Naar boven