Eindelijk die verdiende driepunter

Rohda Raalte won zondagmiddag zeer verdiend met 1-3 in de uitwedstrijd in Velsen tegen de gelijknamige RKVV en kijkt met vertrouwen weer naar boven.

Bij de rust stond er een 1-2 voorsprong op het scorebord. De Velsenaren kwamen in de 16e minuut op een 1-0 voorsprong door Marc Kloosterboer, die een slecht uitverdedigende actie afstrafte.

Rohda Raalte rechtte de rug en ging door met het creëeren van kansen. Kevin Peppels en Max Koelen faalden hier in eerste nog in, totdat Kevin Peppels in de 28e minuut 1 op 1 met de keeper van Velsen dit keer niet mistte: 1-1.

Vlak voor de rust kwam Rohda Raalte op een 1-2 voorsprong toen Mart Lugtenberg in het strafschopgebied onderuit gehaald werd. In de 40e minuut benutte hij zelf deze strafschop.

In de tweede helft verzuimde Rohda Raalte de wedstrijd in het slot te gooien. Diverse kansen werden niet scherp genoeg afgewerkt. Velsen bleef dus nog hopen, en kreeg nog enkele mogelijkheden, totdat Julian van Hoogstraten in de 86ste minuut bij de 1e paal binnen schoot op aangeven van de ook ingevallen Deniz Sahbaz.

Door deze overwinning is Rohda Raalte van de laatste plaats gestegen naar de 11e plaats. Volgende week zondag wacht er weer een thuiswedstrijd. We ontvangen dan RKAVV Leidschendam.

’16 1-0 Marc Kloosterboer; ’28 1-1 Kevin Peppels; ’40 1-2 Mart Lugtenberg (Strafschop) & ’86 Julian van Hoogstraten 1-3

Frans van Oldeniel, Don van Rossum, Maurice van Bussel, Burak Basut (’10 Coen van Heun), Flynn Schrijver, Thom Strijland (C), Max Koelen (’71 Jesse Pultrum), Wesley Hansler (’46 Sven Pazie), Damon van Hoften, Kevin Peppels (’78 Julian van Hoogstraten), Mart Lugtenberg (’71 Deniz Sahbaz).