Nieuws

Sil Hoonhorst vrijwilliger van het jaar

De Korbeld Rohdadag is bij uitstek de dag om al onze vrijwilligers te bedanken voor het vele werk dat zij het afgelopen seizoen voor de club hebben verzet. Bij deze wil ik dan ook alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet gedurende het afgelopen seizoen.

Rohda Raalte salland clubactie (2)

De traditie wil echter dat elk jaar 1 van deze vele vrijwilligers wordt uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar. Het is voor het bestuur ieder jaar opnieuw een hele puzzel om een iemand aan te wijzen als meest waardevolle vrijwilliger van het afgelopen seizoen. Gezien het aantal vrijwilligers dat binnen de club actief is en kijkend de bergen met werk die zij allen verzetten zijn er altijd meerdere personen die in aanmerking komen voor de titel.

Onze vrijwilliger van dit jaar is een jonge man die al vanaf zijn 7e jaar actief bij de club. Na ooit begonnen te zijn als speler, heeft hij zich de laatste jaren ontpopt als een echte vrijwilliger met een groot (roodgeel) hart voor de club.

Een korte opsomming van de werkzaamheden die hij zoal voor de club heeft en nog steeds verricht:
– leider, van onder andere het achtste team
– Interim coördinator van de C-jeugd
– drukken van de programmaboekjes
– bedienen van de laptop, ten behoeve van presentaties, tijdens vergaderingen en zoals gisterenavond tijdens de aftrap van het project “de coach maakt het verschil”
– verzorgen van de oorkondes voor de kampioenen
– verzorgen van de oorkondes voor de vrijwilliger van het jaar – zelfs dit jaar heeft hij deze verzorgd, maar helaas wel voor de verkeerde persoon.
– hij is lid van de communicatiecommissie en beheerder van een aantal emailaccounts van Rohda Raalte
– hij is lid van de filmploeg
– hij is lid van de Beco en mede dankzij hem is de kantine op dinsdagavonden weer open, daarnaast draait hij mee in de vrijdagavonddiensten, waardoor ook de kantine elke vrijdagavond open is.

Maar, niet alleen binnen Rohda Raalte is hij actief. Mensen die wel eens in de Kruisverheffing komen, hebben ook grote kans om onze vrijwilliger daar tegen te komen. Als accoliet assisteert hij daar onder andere pastoor Verweij om de mis elke keer weer tot een goed einde te brengen.

Daarnaast blijkt onze vrijwilliger van het jaar te beschikken over een geweldig karakter en doorzettingsvermogen. Hij heeft namelijk iets voor elkaar gekregen waar een aantal bestuursleden alleen maar jaloers op kan zijn. Hij is er namelijk in geslaagd om in circa 7 maanden zijn gewicht met 40 kg te verlagen. Vorig weekend zat hij voor het eerst sinds zijn 16/17e levensjaar op een gewicht van 2 cijfers. Wat mij betreft een geweldige prestatie en een groot applaus waard.

Dit alles gezegd hebbende, is het wellicht duidelijk dat de titel “vrijwilliger van het jaar” van het seizoen 2015/2016 gaat naar Sil Hoonhorst.

Namens het Algemeen Bestuur,
Paul Ruiter
Voorzitter

Voor jou geselecteerd

Naar boven