Rohda C1 speelt nuttig oefenduel tegen GAE C1

Dinsdag 2 september oefende Rohda Raalte C1 in Twello tegen de leeftijdsgenoten van Go Ahead Eagles C1. Na een boeiend gevecht werd het 2-1 voor de thuisploeg. Oud jeugdspeler van Rohda Raalte Joost Kieftenbeld deed wegens een blessure helaas niet mee bij de Deventenaren.

Vanaf het begin zette Go Ahead Eagles goed druk naar voren en drong het ons terug op eigen helft. We kwamen een paar keer goed weg toen de spits 1 op 1 met onze keeper Wito stond. Gedurende de eerste helft konden we onder de druk uit voetballen, zodat we wat langer balbezit hadden. Bij balbezit Go Ahead Eagles lukte het geregeld om de duels op het middenveld te winnen waardoor we in de omschakeling drie opgelegde kansen creëerden, maar helaas ontbrak de scherpte bij onze voorhoedespelers.

Na de theepauze wederom druk van een dominant spelend Go Ahead Eagles. Toch creëerden we in de omschakeling weer een paar kansen, maar de talentvolle keeper was een sta in de weg voor onze aanvallers. De thuisploeg kwam na een klein kwartier op 1-0 door een slordige terugspeelbal op de keeper. We reageerden goed door vrij snel na de tegentreffer de 1-1 aan te tekenen. Rowin de Krosse ontsnapte aan de rechtsback van de tegenstander. Na een rush van 25 meter werkte hij koelbloedig af. De laatste 10 minuten sloeg de vermoeidheid bij ons toe en was het eenrichtingsverkeer naar de goal van Wito. Dit resulteerde in de 2-1 van de spits van Go Ahead Eagles.

Kortom, een leuke en sportieve wedstrijd waar we ons meer konden belonen. De momenten dat we in balbezit waren kwamen we via goede combinaties voor de goal van de tegenstander. De groep verdiend een compliment hoe ze als team geacteerd hebben bij balbezit Go Ahead Eagles. Afspraak tussen de teams is om elkaar in de winterstop weer te treffen.

Scoreverloop Go Ahead Eagles C1 – Rohda Raalte C1:
46’ Go Ahead Eagles 1-0
51’ De Krosse 1-1
62’ Go Ahead Eagles 2-1

Opstelling Rohda Raalte C1: Lenselink, De Jong, Walraven, Jansman, Bonsink (Gerritsen), Overmars, te Walvaart (T. Jonkman), Groote Schaarsberg, B. Jonkman, van Dam, De Krosse