Nieuws

Tweede Pinkerstdag werd een geslaagde Keepersdag met Nick Marsman onder de lat

Afgelopen Tweede Pinksterdag, maandag 24 mei stond het sportpark in het teken van de Rohda Raalte Keepersdag. Met maar liefst 35 aanwezige jeugdige keep(sters) was het een geslaagde dag.

Keepersdag Rohda Rohda Raalte 2021:

Een spontaan idee van Keeperscoördinator Ido Wentink popte al snel uit tot een strak georganiseerde Keepersdag. Het hele seizoen hadden de keepers en keeperstrainers met veel enthousiasme samen getraind. Om het, door Corona bepaalde, seizoen op spectaculaire en gezellige wijze af te sluiten is het idee ontstaan om deze dag te organiseren. Of het voor herhaling vatbaar is? Zeker!

Ruben Tepperik, keeperstrainer van de eerste selectie van Rohda twijfelde geen moment toen de organisatie hem vroeg om een steentje bij te dragen aan deze dag. De keepers van het eerste, Frans van Oldeniel, Sam Luijkx en Daan Veuger boden direct hun hulp aan. Toen het mogelijk bleek om zelfs Feyenoord-keeper, en oud speler van Rohda Raalte, Nick Marsman naar het sportveld te krijgen, was de opzet van een gedroomde Keepersdag compleet.

Nick Marsman is een groot voorbeeld voor veel keepers in de jeugd en een grote trots van Rohda Raalte. Nick voetbalde en keepte in de jeugd van Rohda Raalte totdat hij op 12-jarige leeftijd gescout en uitgenodigd werd door FC Twente om daar in de jeugdopleiding te doorlopen. Naast FC Twente stond Nick ook onder de lat bij Go Ahead Eagles, FC Utrecht en Feyenoord. Daar keepte hij afgelopen seizoen fantastisch, speelde als eerste Rohda-man De Klassieker Ajax – Feyenoord en verdiende hij een transfer naar de Amerikaanse Major League Soccer (MLS) waar hij vanaf komende zomer speelt voor Inter Miami, waarvan David Beckham de clubeigenaar is.

Het ochtendprogramma van de Keepersdag werd in elkaar gezet door Patrick Wolbers en Ruben Tepperink. Verdeeld over het hoofdveld waren er zes trainingsvormen opgezet, met alle zes verschillende oefeningen. De deelnemende keepers werden ingedeeld op leeftijd en draaiden door van trainingsvorm naar trainingsvorm, onder leiding van de keeperstrainers en toeziend oog van Nick Marsman. Vervolgens konden de jeugdkeepers genieten van een demonstratietraining van Nick Marsman en de keepers van Rohda Raalte 1.

Na de middagpauze konden de keepers laten zien wat ze geleerd hadden in de ochtend en werd de middag hervat met de oefening Shoot & Save, ookwel Keepersoorlog genoemd. Een korte spelvorm waarin de keepers onderling strijden om de winst, in hun eigen leeftijdscategorie, door hun doel te verdedigen en te scoren bij de tegenstander door de bal in de goal te schieten of te werpen. 

“Al-met-al een geslaagde, leerzame dag. Gelet op de grote glimlach op de vermoeide gezichten van bijna alle keepers, hebben de kinderen met volle teugen genoten van de keepersdag en er samen met de keeperstrainers een onvergetelijke dag van gemaakt”, aldus Ido Wentink.

Ook de Stentor bracht verslag uit van deze dag, lees het artikel hier

Foto’s: Djenell Witwerts, Vanessa Driessen en Luck Haerlman
Interview: Ido Wentink
Camera & Montage: René Kappert

Voor jou geselecteerd

Naar boven