Rohda Raalte doet goede zaken in de 2e periode

Rohda Raalte heeft zichzelf een goede dienst bewezen. Door zelf te winnen van Alcides (5-1) en door het puntverlies van Hoogeveen tegen vv Heino, staan de Raaltenaren op de 1e plaats in de 2e periode. Het zegt natuurlijk nog niets, daar er in de 2e periode nog 4 wedstrijden te spelen zijn, maar het is wel een feit dat Rohda Raalte goed uit de winterstop is gekomen.

Foto Luck Haerlman Fotografie

De Raaltenaren kwamen direct al goed uit de startblokken. Binnen 42 seconden lag de bal al in het netje toen Kevin Peppels een prima aanval goed afronde. Daarna ging het spel op en neer en kregen beide ploegen enkele mogelijkheden, cq. kansen. In de 23e minuut was het Sven Pazie die de 2-0 binnen tikte. Daarna zagen we nog enkele fantastisch mooie aanvallen van de Raaltenaren, maar Julian van Hoogstraten en Kevin Peppels faalden in deze.

Direct na rust hetzelfde beeld als in de 1e helft. Kevin Peppeps werd vrij voor de keeper gezet door Wesley Hansler en scoorde in de openingsminuut van de 2e helft: 3-0. Halverwege de 2e helft scoorde Damon van Hoften op zijn typische manier de 4-0 en enkele minuten later werd Sven Pazie vrijgespeeld. Hij scoorde vrij gemakkelijk de 5-0. Voor de statistieken scoorde Alcides via Maurice Tinholt nog in de 80e minuut.

Door deze vrij eenvoudige overwinning stijgt Rohda Raalte naar een gedeelde 3e plaats op de ranglijst. De achterstand op de koplopers HBS uit Den Haag en RKAVV uit Leidschendam bedraagt slechts 3 punten. Volgende week staat er weer een verre uitwedstrijd op het programma. Rohda Raalte speelt dan op het nieuwe sportpark van SJC in Noordwijk. Dan wil het zich natuurlijk revancheren op de 1-3 nederlaag van afgelopen september.

Rohda Raalte – Alcides 5-1 (2-0)

’1 1-0 Kevin Peppels; ’23 2-0 Sven Pazie; ’46 3-0 Kevin Peppels; ’65 4-0 Damon van Hoften; ’68 5-0 Sven Pazie; ’80 5-1 Maurice Tinholt

Scheidsrechter: Dhr. Weghorst

Geel: Flynn Schrijver & Jens Spikker (Rohda Raalte) & Xander Jager & Marnix Jager (Alcides)

Stan Brinkhuis, Shaquile Woudstra, Maurice van Bussel (’46 Don van Rossum), Coen van Heun, Flynn Schrijver (’79 Jens Spikker), Thom Strijland (C), Sven Pazie, Mart Lugtenberg (’79 Jesse Pultrum), Wesley Hansler (’79 Deniz Sahbaz), Kevin Peppels & Julian van Hoogstraten (’60 Damon van Hoften)