Zeer teleurstellende Sallandse Derby

In een teleurstellende Grote Sallandse Derby van met name aan Rohda Raalte-zijde, hebben vv Heino en Rohda Raalte gelijk gespeeld: 1-1. Op een bloedje warm Sportpark de Kampen, waar zo’n 1000 toeschouwers op af kwamen, kregen we een teleurstellend Rohda Raalte te zien. Lag dit aan de hitte? Lag dat aan de juiste taktiek van Heino? Of was het Rohda Raalte zelf dat niet het niveau van de afgelopen weken haalde. Zeg het maar………….

Feit was wel dat Rohda Raalte het meeste balbezit had, maar daar veel te weinig mee deed. Heino koos voor een defensievere taktiek en speelde heel compact. Het zette weinig druk op de achterhoede van de Rood-Gelen en loerde op een fout van Rohda Raalte om daarna snel om te schakelen. Met deze taktiek kwam Heino dan ook in de 36e minuut op voorsprong. Na een afgeslagen vrije trap van Heino kon men veel te makkelijk over de rechterflank de bal weer opnieuw voorzetten en was het Tim Leferink die met een rake kopbal de thuisclub op voorsprong bracht.

Rohda Raalte had in die eerste helft nog wel een aantal goede mogelijkheden van met name Casper van der Veen en Kevin Peppels. Helaas was keeper Mike te Wiele een sta in de weg.

Direct na rust een ander Rohda Raalte en stelde direct via Kevin Peppels orde op zaken. Rohda Raalte probeerde daarna door te drukken en een voorsprong te forceren, maar Heino stond goed achterin en Rohda Raalte was niet bij machte om op voorsprong te komen. Grootste kans was er voor Mart Lugtenberg die 1 op 1 met keeper te Wiele de bal over/naast schoot. Ook Kevin Peppels kreeg nog een goede mogelijkheid, maar had misschien beter, op de er beter voorstaande Teije ten Den, af kunnen leggen.

Heino kreeg in de slotfase van de wedstrijd nog een aantal 100% kansen, maar eigenlijk was er over de gehele wedstrijd geen team die aansprak mocht maken op een overwinning, al had dit dus zomaar anders kunnen zijn. Eindstand 1-1.

Door dit resultaat heeft Rohda Raalte de koppositie niet over kunnen nemen van Scherpenzeel. Op doelsaldo staat Rohda Raalte nu op een 3e plaats, achter koploper Scherpenzeel (1e) en Excelsior’31 (2e). Volgende week zondag wacht er een thuiswedstrijd op Sportpark Tijenraan. Dan ontvangen we Buitenpost.

vv Heino – Rohda Raalte 1-1 (1-0)

Scheidsrechter: Dhr. de Gier

Scoreverloop: ´36 1-0 Tim Leferink, ´46 1-1 Kevin Peppels

Geel: Kevin Peppels & Wesley Hansler (Rohda Raalte) & Kevin Roddenhof, Stan Heetkamp & Aron Wierenga (vv Heino)

Frans van Oldeniel, Maurice van Bussel, Shaquile Woudstra (C)(’46 Rokay Haafkens), Coen van Heun, Sven Pazie, Max Blanke, Casper van der Veen, Martijn van de Werken (´46 Mart Lugtenberg), Wesley Hansler (´88 Lucas Jr. Wuarbanaran), Teije ten Den (’80 Julian van Hoogstraten) & Kevin Peppels