Nieuws

Wedstrijdverslag Rohda Raalte – AZSV za. 11 nov. 2023

Op een droog, maar koud sportpark Tijenraan waar het kwik tot maar liefst zes graden daalde, is Rohda Raalte er weer in geslaagd om de drie punten in Raalte te houden. In een wedstrijd waarin zowel AZSV en Rohda niet hun beste voetbal lieten zien, werd op basis van karakter de winst in de slotfase binnengesleept.

In de eerste helft nam Rohda Raalte het initiatief, wat zich al vroeg uitbetaalde. De druk van Rohda Raalte in de opening van de wedstrijd leverde een corner op, die benut werd door de man die de afgelopen weken vaker het doel wist te vinden: Teije ten Den. Het restant van de eerste helft behield het elftal van trainer Knippenborg het initiatief. Helaas leverde dit weinig vermaak op, want tot grote kansen kwam het niet. Met een tussenstand van 1-0 doken beide teams de kleedkamer in voor een warm koppie thee.

Donderpreek of peptalk, we weten het niet. Wat we wel weten, is dat AZSV scherper uit de kleedkamer kwam dan Rohda Raalte. De Raaltenaren moesten zich gedwongen iets terug laten zakken, op zoek naar mogelijkheden om te ontsnappen aan de druk van AZSV. De gasten uit Aalten bleven aanzetten, wat in de 57e minuut resulteerde in de 1-1. Een schot van Van de Eerden werd ongelukkig getoucheerd en belandde achter een kansloze Frans van Oldeniel.

In het derde deel van de wedstrijd zochten beide ploegen naar mogelijkheden om toch op de een of andere manier de volle drie punten te pakken. Die twee bonuspuntjes worden Rohda in de slotfase als het ware in de schoot geworpen. Een misverstand in de defensie van AZSV wordt herkend door een alerte Kevin Peppels, die de bal voor de keeper wegpikt. Hij weet de bal vervolgens snel in het doel te werken, de stand is 2-1. AZSV gaat wederom op zoek naar de gelijkmaker, maar op karakter vecht Rohda zich naar een knappe overwinning. Eindstand 2-1.

Drie of toch zes punten? Zeggen jullie het maar. Het verschil tussen AZSV en Rohda Raalte is in ieder geval zes. We kunnen spreken van zeer waardevolle punten, gezien het feit dat in de top 3 iedereen punten heeft laten liggen, waardoor Rohda zich nu op doelsaldo nummer 3 mag noemen.

Volgende week gaan we op bezoek bij Scherpenzeel. Een heuse topper tussen de nummer 2 en 3 van de ranglijst. Ondanks de lange rit, hopen we jullie daar weer te zien!