Wedstrijdverslag Rohda Raalte – SDV Barneveld za. 25 november 2023

Op de koude zaterdagavond mochten de mannen van Rohda Raalte 1 weer de spreekwoordelijke ‘wei’ in. Hoewel het spel niet groots was, werden de drie punten toch in Raalte gehouden. Een wedstrijd waar Rohda zich, net als afgelopen dinsdag, in de laatste minuten kon onderscheiden op doorzettingsvermogen en wilskracht. De winst werd, mede dankzij goed wisselbeleid, over de streep getrokken.

Barneveld overheerst
In de eerste helft werd al snel duidelijk dat Barneveld niet voor niets naar Raalte was gekomen. Met hoge druk, goed voetbal en redelijk wat ‘kansjes’ werd het Rohda erg moeilijk gemaakt. Onze formatie was zoekend naar ballen tussen de linies maar omdat Barneveld goed stond – ze hebben wellicht daardoor de minste tegengoals van de competitie –, was het erg lastig om goed op te bouwen. Er werd van de kant van Rohda Raalte dan ook niet erg veel gecreëerd op wat afstandsschoten na. De intensiteit lag desalniettemin erg hoog, maar tot gevaarlijke doelpogingen kwam het niet.

Kansen voor Rohda Raalte
Na de rust mocht Lucas Woearbanaran invallen voor Sven Pazie en werd de teruggekeerde Wesley Hansler op ‘10’ gepositioneerd. Dankzij de positiewisseling van Hansler konden de toeschouwers zien dat het spelbeeld wat veranderde en dat, mede door zijn creativiteit, Rohda ook tot kansen kwam. Na zo’n vijf minuten in de 2e helft kwam daar zo’n kans voor Kevin Peppels. Na een goede loopactie van Peppels en een afgemeten pass van Hansler, wist Peppels de bal helaas niet in het doel te werken –  en dat terwijl hij de keeper al had uitgespeeld.

In extra tijd 1-0
De wedstrijd ging op en neer en na wat kansen voor Barneveld was daar weer Peppels die alleen voor de keeper verscheen. Ook deze kans was helaas niet aan hem besteed, terwijl hij dit soort ‘100% kansen’ normaal in het netje legt. Het leek er lang op dat de wedstrijd in 0-0 zou eindigen, maar niets bleek minder waar. Na een combinatie met Teije ten Den zorgde de ingevallen Rokay Haafkens ervoor dat Rohda Raalte nog een kans kreeg in de laatste minuten middels een corner. Invaller Woearbanaran mocht, na instructies van de zijkant, de corner nemen en de sterk ingevallen Coen van Heun kopte de bal tegen het netje.