Nieuws

Wedstrijdverslag VV Berkum vs. Rohda Raalte – za. 13 april 2024

Afgelopen weekend werd op een zonnige zaterdagmiddag afgetrapt in Zwolle voor de wedstrijd Berkum – Rohda Raalte. Na het gelijkspel van vorige week waren de mannen uit Raalte gebrand op een goed resultaat. Na een dramatische eerste helft werd de overwinning over de streep getrokken dankzij de twee vlijmscherpe spitsen: Teije ten Den en Kevin Peppels.

Dramatische eerste helft
Voor de wedstrijd werd al gezegd dat Rohda Raalte, na vorige week, veerkracht moest tonen. Met het zelfvertrouwen is niks mis en iedereen vertrouwde er dan ook op dat het goed zou komen. Na de bespreking gingen de mannen gemotiveerd en vol vuur naar Zwolle. Hier was alleen in de eerste helft helemaal niets van terug te zien. Het spel was gezapig en inspiratieloos en ondanks het vele balbezit wist Rohda Raalte dit niet om te zetten in kansen. Na een donderpreek van trainer Knippenborg kwamen de mannen terug uit de kleedkamer. De eerste helft was volgens Knippenborg weggegooid en dus moest er in de tweede helft wel wat gebeuren.

Verbetering in de tweede helft
Na een aantal minuten spelen in de tweede helft kreeg Berkum een vrije trap op een plek waar Maxwell van Dijk wel raad mee wist. Hij schoot de bal fraai in de kruising en dit was voor de mannen uit Raalte een wake-upcall. Onder leiding van aanvoerder Thom Strijland en de sterk spelende controleur Tim Maatman kwam er steeds meer aanvoer van achteruit. Er werden van daaruit ruimtes gecreëerd waar spelers als Wesley Hansler, Max Blanke, Casper van der Veen en Martijn van der Werken wel raad mee weten.

Vlijmscherpe spitsen
Door deze goede aanvoer kwam Rohda Raalte tot kansen en goals. Mede doordat het gevreesde spitsenduo Teije ten Den en Kevin Peppels – beter bekend in Raalte en omstreken als TTD9 en KP24 – vlijmscherp waren, kon Rohda de stand uiteindelijk ombuigen naar 1-4. De laatste minuten werd er hier en daar nog wat gecreëerd, maar was het vooral een kwestie van uitspelen.

Zelfsturend team
Rohda Raalte kwam terug, na een teleurstellend weekend en een achterstand in deze wedstrijd, met de drie punten in de tas. Dit toont wederom aan dat de ploeg van Knippenborg beschikt over veerkracht. Mede doordat er vanaf het begin van het jaar wordt gehamerd op de juiste mindset, wordt Rohda Raalte 1 steeds meer een zelfsturend team. Met uitzicht op een vrijwel zekere plek in de nacompetitie kan dit nog wel eens voor mooie ontwikkelingen zorgen. Maar eerst op naar volgende week!

Nacompetitie
Volgende week staat er namelijk nog een zware wedstrijd op het programma. Dan is AZSV uit Aalten de tegenstander die op plek 4 staat op de ranglijst. Bij winst is Rohda definitief zeker van nacompetitie en blijft het gat met de nummer 2 Scherpenzeel, dat dit weekend gelijk speelde, op maximaal twee punten. Met in het achterhoofd dat Scherpenzeel de week erop op bezoek komt op het kolkende Sportpark Tijenraan, reist Rohda Raalte richting Aalten af om wederom drie punten op te halen.