Nieuws

Zeer verdiende overwinning in Hoogeveen

Rohda Raalte won afgelopen zondag met 1-2 in en tegen Hoogeveen. Beste man van het veld was Lars van Schooten die een prima partij voetbalde en bekroonde met een doelpunt.

De mannen van trainer Kick Maatman begonnen scherp en goed aan de wedstrijd. Hoogeveen werd direct vastgezet en onder druk gehouden. Bij eigen balbezit werd er goed rondgespeeld en er werden regelmatig goede momenten gekozen om de bal naar voren te geven. Hieruit werd er met name in de eerste helft enkele goede kansen, cq mogelijkheden gecreëerd.

Het was Rik-Jan de Groot die de score opende in de zestiende minuut na een goede vrije trap van Lars van Schooten. Het was diezelfde Lars van Schooten die Rohda Raalte in de 40ste minuut op een riante 0-2 voorsprong zette met een schitterende lob over de keeper van Hoogeveen. Het minpuntje was dat Rohda niet meer afstand nam in die eerste helft, waar er toch meerdere goede mogelijkheden voor waren.

Na de rust probeerde Hoogeveen Rohda Raalte wat meer onder druk te zetten. Men speelde meer met de lange bal. Rohda Raalte kon niet zo goed als in de eerste helft de bal rondspelen. Toch werden er enkele zeer grote kansen gecreëerd, maar deze werden helaas gemist, dan wel om zeep geholpen.

Uiteindelijk kunnen we melden dat het een zeer verdiende overwinning van Rohda Raalte was. Men stijgt nu naar de middenmoot op de ranglijst, daar waar Hoogeveen onderin blijft. Volgende week zondag speelt Rohda Raalte de thuiswedstrijd op Sportpark Tijenraan tegen De Bataven uit het gelderse Gendt. Aanvang is dan 14:00 uur.