Nieuws

Trein dendert voort, Rohda Raalte JO13-1 kampioen

Ruim 200 supporters en belangstellenden kwamen af op de kampioenswedstrijd die ons JO13-1 afgelopen zaterdag tegen de nr. 3 uit de competitie Sparta Enschede speelde. Het zou immers een reuze interessante wedstrijd worden, maar een echte wedstrijd werd het nooit. Ook Sparta werd aan de zegekar gebonden, sterker nog van de mat geveegd: 10-0!

Sparta startte de wedstrijd prima en kreeg ook een behoorlijke kans om de openingstreffer op het scorebord te zetten. Een katachtige reactie van keeper Jip van Helvoirt op de inzet van de spits van Sparta voorkwam een doelpunt. Eén aanval later kwam de dezelfde spits onschuldig en vervelend ten val en liep daarbij een dubbele armbreuk op. (Rohda Raalte JO13-1 en Rohda Raalte wensen hem een voorspoedig herstel toe). Weer een aanval later opende Rohda Raalte de score om vervolgens een weergaloze voetbalshow weg te geven.

Binnen 13 minuten stond er een 3-0 score op het bord. Sparta kwam totaal niet meer in het spel voor en Rohda Raalte bouwde zorgvuldig de voorsprong uit. De ooohs en aaahs rolden van de tribune doordat het team met fraaie uitgespeelde aanvallen kans op kans creëerde. De uitslag had nog hoger uit kunnen vallen maar voor de 2e keer dit seizoen werd er met dubbele cijfers (10-0), gewonnen. Rohda Raalte JO13-1 promoveert hiermee naar de 2e divisie, dáár waar onze jeugdteams thuis horen!

Het team werd gehuldigd door Rohda Raalte en Supportersvereniging Rood-Geel. Na de feestpatat stapte het team in de versierde huifkar om na een tussenstop bij de Gouverneur voor een glaasje fris hun weg te vervolgen. Bij Schoonmaakbedrijf te Wierik, waar een verzorgde barbecue verzorgd werd door AH Westerik Beekbergen/Almelo, werd de dag beëindigd. Wat een seizoen, wat een dag, er is geschiedenis geschreven!

Rohda Raalte JO13-1G – Sparta Enschede JO13-1 10-0
Opstelling Rohda Raalte: Jip van Helvoirt (K), Cris Aalders, Tije van de Beld (C), Ivar Broekgerrits, Jort van Dartel, Twan Grondhuis, Ilse Kemper, Bram Kuik, Stijn Schrijver, Marien Spijker, Dex Temmink, Maarten van de Wateren, Gijs Westerik, Mike te Wierik & Niek te Wierik.

Voor jou geselecteerd

Naar boven