Wedstrijdverslag Rohda Raalte vs. DETO – za. 6 april 2024

Na een spannende wedstrijd tussen Rohda Raalte en DETO blijven beide teams met één punt achter. De winst had naar beiden kunnen gaan, maar een gelijkspel lijkt de terechte uitslag.

Hier zag het na de eerste helft echter niet naar uit. Een wat tamme helft, waarin Rohda Raalte moeite had om grip te krijgen op het spel van DETO. Bij vlagen werd er goed gevoetbald. Dit leidde tot enkele mogelijkheden, voor onder andere Teije ten Den. Uiteindelijk gaf verdediger Maurice van Bussel het goede voorbeeld toen hij goed inkopte uit een corner in de 39e minuut. Twee minuten later was het alweer raak: Wesley Hansler stak Kevin Peppels van eigen helft weg richting het doel van DETO. Peppels bleef koel en schoot de 2-0 beheerst binnen. Een comfortabele ruststand.

DETO legde zich er niet bij neer en kwam gretiger dan Rohda uit de kleedkamer. Binnen no-time stond het 2-2. Eerst kon een aanval op links simpel worden binnengetikt, vervolgens kreeg Rohda de bal niet weg na een corner en kon DETO scoren. Rohda kon weer van vooraf aan beginnen en deed dat met man en macht. In de 71e minuut kwam de bal bij Martijn van de Werken, die kort daarvoor was ingevallen voor Rokay Haafkens. Op randje zestien stuitte de bal op en Martijn werkte hem prachtig binnen bij de tweede paal. Rohda zocht naar de 4-2 en was heel dichtbij met een poging van Hansler. Hij zag de keeper te ver uit zijn doel staan, maar de bal belandde op het dak van de goal.

Een klein kwartiertje voor tijd kreeg DETO een strafschop. Van Bussel schermde de bal af en in een poging de bal binnen te houden trapte de speler van DETO tegen hem aan. De scheidsrechter zag hier een penalty in. Cas Marsman dook de juiste hoek in, maar kon niet voorkomen dat het 3-3 werd. Nog geen twee minuten later nam aanvoerder Thom Strijland het voortouw. Uit een corner kopte hij de 4-3 binnen. Voor de derde keer op voorsprong – maar er waren nog ruim tien minuten te gaan.

In de 87e minuut was er een wat korte terugspeelbal op Marsman. Om te zorgen dat hij er op tijd bij kon komen, schermde Lucas van Beek de aanvaller van DETO af. Die ging liggen en de scheids zag daar een overtreding in. Met als gevolg: rode kaart en een vrije trap op 25 meter. Die werd hard binnengeschoten: 4-4. Ook met 10 man zocht Rohda Raalte de aanval en deed dat met de ingevallen Julian van Hoogstraten. Na bijna een half jaar blessureleed was dat een mooi moment voor hem, de medische staf en het team. Een vijfde goal zat er helaas niet meer in. Marsman voorkwam met goede reddingen de 4-5.

Eindresultaat: beide teams één punt. Aan de ene kant wordt het punt gekoesterd, aan de andere kant leeft er frustratie dat er niet gewonnen is. Die energie kan gestopt worden in de wedstrijd tegen VV Berkum op zaterdag 13 april. Daarover later meer.